PSA Grading Service

Meer informatie

BELANGRIJK! Een update over de prijsverhoging. Het was bang afwachten voor de vorige zendingen of dat deze nog gerekend zouden worden aan de oude prijs. Dit is bevestigd. Vanaf de maart 2021 zending zullen onderstaande prijzen ingaan. Wij contacteren iedereen die al kaarten heeft ingezonden om bevestiging te krijgen dat uw kaarten mee verzonden moeten worden. Onze excuses voor het ongemak. Mag ik u ook even herinneren dat wanneer u een vraag heeft dat u deze dan stuurt via e-mail en NIET telefonisch. Dit is de enige manier waar wij u 100% op kunnen helpen.

Op de moment zijn de gemiddelde wachttijden 16-17 maanden (voor alle zendingen tot en met maart 2021). Dit door de enorme drukte bij PSA. Dit is voor het hele proces. (hoelang u uw kaarten dus zal moeten missen)

Onze volgende zending is voor zowel Bulk & Express 28 Juli 2022

Als u vragen zou hebben contacteer ons dan via psa@flash-cards.be. Wij proberen dagelijks te antwoorden. Gelieve ons enkel te contacteren via e-mail, dit zorgt ervoor dat wij zo goed mogelijk kunnen antwoorden op uw vragen.

Hoe gaat dit juist in z’n werk?
Allereerst moeten de kaarten bij ons geraken voordat wij ze kunnen opsturen. Alle kaarten/stickers dat PSA graded zijn mogelijk om in te sturen.

Dit kan door de kaarten bij ons af te komen zetten (op zaterdag tussen 10 en 15 uur in onze shop) of door de kaarten op te sturen naar:
Flash-Cards T.A.V Yves Bruynen
Sint-Lenaartseweg 38C
2320 Hoogstraten
België

Het is zeer belangrijk dat u het formulier bijvoegt waar uw gegevens opstaan, tijdstip van betaling en of u pre-grades wenst of niet. Dit papier dient voor de verzekering.

Vanaf het moment dat uw kaarten bij ons zijn gearriveerd krijgt u zo snel mogelijk bericht via e-mail (binnen 1-5 werkdagen) Hierin zal een beetje meer info staan. Vanaf dit moment zijn uw kaarten ook verzekerd. Dit blijft zo tot de kaarten terug zijn bij u na het graden.

Uw kaarten zullen dan vertrekken naar PSA met de eerstvolgende zending. Gedurende het hele proces zal u updates krijgen via e-mail van zodra er iets veranderd aan de status van uw kaarten.

Wanneer de kaarten dan bij PSA aankomen begint de wachttijd tot registratie. Dit kan in de huidige tijden tot 15 weken duren.

Als de kaarten dan geregistreerd zijn begint de aangegeven tijd tot ze gegraded zijn. Deze tijden vind u op het prijzenformulier. De tijd gaat dus van dit moment in.

Als ze dan na het graden terug bij ons zijn zullen wij u contacteren voor het verdere verloop van verzending en betaling.

Bulk

37,95*/per kaart
wachttijd onbekend*
Max 499 euro waarde/kaart

Regular

64,95/per kaart
4-5 maanden wachttijd
Max 999 euro/kaart

Express

179,95/per kaart
3-4 maanden wachttijd
max 2499 euro/kaart

Tickets

64,95*/per kaart
4-5 maanden wachttijd
Niet alleen Pokémon
Extra submission kost*

Packs

99,95/per pack
4-5 maanden wachttijd
Extra submission kost*

Jumbo's

99,95/per kaart
4-5 maanden wachttijd
Extra submission kost*

Hoe werkt de betaling?

De prijzen staan hierboven vermeld. 

Eventuele fee’s worden altijd op het einde aangerekend om misverstanden te voorkomen. 
De fee’s worden door PSA berekent op de meerwaarde van de kaart na het graden. 

Hopelijk zien we uw kaarten snel verschijnen zodat wij alles voor u kunnen doen.

Als u vragen zou hebben contacteer ons dan via psa@flash-cards.be. Wij proberen dagelijks te antwoorden. Gelieve ons enkel te contacteren via e-mail, dit zorgt ervoor dat wij zo goed mogelijk kunnen antwoorden op uw vragen.

*prijs van 64.95 euro gaat in vanaf de zending van mei 2022
* prijs is exclusief fee’s
* bulk zendingen met een prijs van 37,95 euro zijn pas mogelijke vanaf juli 2022
* alle prijzen zijn normale gradings, indien u kaarten met handtekeningen heeft kan de prijs afwijken
* Extra submission kost wil het volgende zeggen. Deze kost is de verzendkost die aangerekend wordt terug naar Flash-cards. Doordat deze speciale zendingen apart terug worden verzonden bedraagt deze totale zendkost per verschillende sub +-100. Deze kost zal gedeeld worden door het aantal inzenders om zo uit de kosten te komen die wij moeten maken om dit aan te bieden.

Voortgang

Zoals u weet is er bij PSA een serieuze backlog van kaarten die opgestuurd zijn van september 2020 tot maart 2021. Hieronder meer info.

1 Sub bij PSA bestaat uit +-1000 kaarten. Doordat wij telkens de kaarten splitsen van zodra er dubbelen zijn van meerdere inzenders hebben wij dus meer dan 1 Sub. Wij zitten dus ergens in de subs alleen weten we niet waar juist (dit kan de eerstvolgende zijn maar ook een van de laatste).

PSA heeft nu 2 teams, 1 team werkt enkel en alleen aan de backlog en het andere werkt aan de nieuwe inzendingen. Hierdoor kunnen we nu terug sturen en duurt dit niet zo lang. 

September 2020
60/88

November 2020
11/89

Januari 2021
40/141

Februari 2021
0/96

Maart 2021
0/15

31 Maart 2022
Arrived at Flash-cards, ready for pick up

18 April 2022
All cards graded, shipped to Flash-cards

20 Mei 2022
In grading process

24 Juni 2022
Shipped to PSA

Latest update: 29/06/2022

PSA Store

Hoe opsturen